Geïnteresseerd in onze producten? Neem dan contact op met een van onze experts. Klik hier!

Branden

Horeca producten met uw eigen logo of tekst laten branden

Door te branden kunt u uw eigen stempel drukken op hout, leer, kurk of karton.

 • Handig voor de horeca want u kunt allerlei materialen brandmerken met onze brandstempels. Door uw logo te branden creëert u een bijzonder hoogwaardige en robuuste afdruk van uw logo of tekst.
 • De brandstempel is geschikt voor langdurig en veelvuldig gebruik. Maak een vintage afdruk van uw logo met een originele eye-catcher. 
 • Elektrische brandstempels worden veel door horecaondernemers gebruikt voor het brandmerken van horeca meubilair en andere horeca producten.

Nadat wij uw ontwerp hebben gebrand op de door u uitgekozen producten, is de brandstempel (met houten handgreep) uw eigendom.

 • Wij sturen deze daarom kosteloos met uw bestelling mee zodat u het voor allerlei andere horeca doeleinden kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan horeca tafels, menukaarthouders en nog veel meer!

voorbeeld plank met branddruk eigen logo 

Wat hebben wij van u nodig?

Een brandstempel kan gepersonaliseerd worden met uw eigen ontwerp en dat is uiteraard inbegrepen in de prijs.

 • Graag ontvangen wij uw logo of tekst als vectorbestand (.ai of .eps bestand) met daarbij de gewenste afmetingen (lengte x breedte).
 • Indien u deze niet kunt aanleveren als vectorbestand, dan is de kwaliteit van de brandstempel minder. Dit is mogelijk, maar wij raden altijd aan om een vectorbestand aan te leveren. Een vector bestand is een grafische afbeelding die oneindig vergroot of verkleind kan worden zonder dat er kwaliteitsverlies optreed. 

Als u nog geen vectorbestand van uw ontwerp heeft, maar dit wel graag wilt dan kunnen onze experts uw logo of tekst omzetten naar een vectorbestand. Hiervoor vragen wij €20,- (ex. btw) per ontwerp. Het vectorbestand wordt vervolgens naar u opgestuurd en is dan ook uw eigendom.

branden benodigdheden

Hoeveel kost branden?

Bij ons is het branden van uw logo altijd €0,50 per branddruk (ex. btw). De kosten voor het laten maken van de brandstempel is variabel want deze zijn afhankelijk van de afmeting van de stempel.

 • Wij werken samen met Royal Posthumus met betrekking tot het maken van brandstempels.
 • Wij hanteren exact dezelfde prijzen als onze partner. Als u geïnteresseerd bent in deze prijzen, dan kunt u deze inzien via deze link: https://www.royalposthumus.nl/nl_nl/brandstempels.html.

Branden of Graveren

De gravering wordt door onze experts in de graveermachine ingesteld waarna het graveren kan beginnen. 

 • Graveren neemt gemiddeld 2 tot 3 minuten per ontwerp in beslag. Graveren is strak en kan met meer details worden aangebracht. 
 • Branden gaat veel sneller en geeft een rustieke indruk. De brandstempel wordt namelijk maar 2 tot 5 seconden tegen het product geplaatst om een blijvende afdruk te kunnen achterlaten.

Graveren is voordeliger in minder grote oplages vanwege de lage opstartkosten van €20,-. Branden is echter voordeliger in grote oplages vanwege de lage stukprijs van €0,50 per branddruk. 

Hoe berekent u het omslagpunt? 

 • U begint met het berekenen van de kosten voor het laten maken van de brandstempel. Deze zijn variabel en afhankelijk van de gewenste grootte van de logo of tekst. 
 • Wij hanteren exact dezelfde prijzen als onze partner die deze stempels produceert. U kunt de prijzen vinden via deze link: https://www.royalposthumus.nl/nl_nl/brandstempels.html.
Zodra u de opstartkosten van de brandstempel weet, kunt u de volgende formules toepassen:
 • Totale kosten branden = (€0,50 * aantal stuks) + variabele kosten maken brandstempel
 • Totale kosten graveren = (€2,50 * aantal stuks) + €20,- opstartkosten

graveren of branden

Zo wordt een brandstempel gebruikt

U krijgt de brandstempel meegeleverd bij bestelling. Wij hebben hieronder uitgelegd hoe u uw brandstempel kunt gebruiken. Super handig!

 1. Steek de elektrische brandstempel in een stopcontact en laat hem minimaal 10 minuten opwarmen.
 2. Maak een proefdruk om te bepalen hoe lang u de brandstempel tegen het materiaal aan moet houden voor het gewenste resultaat. 
 3. Houd de brandstempel tegen het voorwerp dat u wilt voorzien van uw logo of tekst. Let op! Voor alle delen van de brandstempel dient u dezelfde druk uit te oefenen zodat u een perfect, rustiek resultaat creëert. 

brandstempel met eigen ontwerp

Voordelen van een brandstempel