Soorten menumappen | Marvin’s Blog

Menumappen kunnen het uiterlijk van een menukaart maken of breken. Het is dan ook erg belangrijk om een menumap uit te kiezen die goed past bij de stijl van uw restaurant. Gaat u voor leer, waspapier of multiplex? Om de keuze voor u wat makkelijker te maken hebben wij de eigenschappen van onze mappen op een rijtje gezet.

Soorten en maten

Er zijn veel verschillende soorten, maten en kleuren; maar wat past het beste bij uw restaurant? Om u wat meer wegwijs te maken in deze keuze, nemen wij u mee in de wereld van de menumap.

Leer

Leer is over het algemeen minder voordelig dan stof. Maar wat maakt het dat leer zo duur is?

  • Leer heeft een langere levensduur en bovendien praktischere eigenschappen: een luxueuze uitstraling, is zacht en voelt soepel.
  • Bovendien heeft leer weinig onderhoud nodig en is het gemakkelijk schoon te houden. De lederen menumappen zijn er in A4, A5 en vierkant.

lederen-menumap

Waspapier

Waspapier (ook wel vetvrij papier of paraffinepapier genoemd) is papier dat vochtbestendig is gemaakt door de toepassing van was.

  • Het voordeel hiervan is dat de mappen bestand zijn tegen vocht maar bijvoorbeeld ook tegen vet.
  • Het nadeel van de waspapieren menumappen is dat deze net wat minder lang mee gaan dan de lederen. De mappen hebben een A4 of A5 formaat.

waspapier-menumap

Multiplex

Multiplex is een plaatvormig composietmateriaal dat is opgebouwd uit een oneven aantal houtfineerlagen die kruislings op elkaar verlijmd worden.

  • Het voordeel van multiplex is dat het zorgt voor efficiënter gebruik van hout. Er worden namelijk anders minderwaardigen stukken van de boom voor gebruikt.
  • Bovendien is multiplex door de gekruiste lagen in sommige richtingen sterker dan massief hout van dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht.
  • De menumappen van multiplex bestaan in A4, A5 en vierkant formaat.

multiplex-menumap

Personaliseren van menumappen

Speciaal voor alle horecaondernemers kunnen wij van Marvin’s Horecamaatwerk menumappen personaliseren.

  • Dit doen wij door middel van graveren. Door uw mappen te graveren geeft u de map een chique uitstraling en kan het voor meer naamsbekendheid van uw onderneming zorgen.
  • Bovendien verdient uw zaak mooie menumappen, die passen bij de look-and-feel van uw interieur. En hoe kan dit beter dan door op de details te letten.
Wij van Marvin’s hebben een oog voor detail: sluitingen, draadkleur, montageschroeven, metalen hoeken, kaartfittingen, noem maar op. Wij regelen het!

Meer informatie

Uiteraard hoop ik dat u na het lezen van dit stuk een beter beeld hebt gekregen van onze collectie menumappen. Mocht u toch op zoek zijn naar meer informatie neem dan gerust een kijkje op onze menumappenpagina. Of heeft u een andere vraag, neem dan contact met ons op!

Wist u trouwens al dat wij van Marvin’s Horecamaatwerk ook bestek, serveerplanken en glaswerk graveren? Wij laten u graag zien wat wij hierin voor u kunnen betekenen. Maak een afspraak en kom langs bij onze werkplaats.