Soorten drinkglazen en hun functie

In de 16e en 17e eeuw maakte alleen rijke nog gebruik van deze glazen, maar tegenwoordig maken wij er allemaal gebruik van: de drinkglazen. Een hol glazen voorwerp om uit te drinken. Het drinkglas is er in vele soorten en maten. De meest bekende glazen zijn toch wel de tumblers, longdrinks en colaglazen. Maar welke soorten kent u nog meer? In het komende blog leest u meer over de verschillende soorten drinkglazen en hun functie.

De functie van het drinkglas

Dat het drinkglas als functie heeft om uit te drinken weten wij natuurlijk allemaal. Maar anno 2020 zijn er onwijs veel verschillende soorten drinkglazen. U zal vast denken… Wat hebben wij aan zo veel verschillende soorten glazen? In het komende stuk zal ik u meer vertellen over de de soorten drinkglazen en hun functie.

Longdrinkglazen

Waarschijnlijk de meest bekende en tevens meest veelzijdige van alle drinkglazen. Longdrinkglazen zijn smalle, rechte glazen met een dikke bodem, die gebruikt kan worden voor veel frisdranken. Het glas heeft zijn naam te danken aan de ‘longdrinks’, een mix tussen frisdrank en een alcoholische drank.

Spatje

Het spatje heeft in zijn vorm veel weg van de longdrinkglazen. Echter zijn deze glazen minder hoog dan de longdrink. De glazen hebben een strak ontwerp dat geleidelijk aan naar boven uitloopt. De glazen zijn voorzien van een stevige bodem, waardoor deze onwijs geschikt zijn voor in de horeca. Het spatje is uitermate geschikt als frisdrank- of waterglas.

Tumbler

De tumbler glazen zijn vaak lage, brede, cilindervormige glazen met een stevige bodem. Vaak worden de glazen gebruikt als whiskyglas, maar niet altijd terecht! Voor de whiskysoorten die met ijs of water worden gedronken is een tumbler een goede keuze. Voor whisky die puur gedronken wordt, zoals een single malt, is een tulpvormig glas een betere keuze.

Colaglas

De colaglazen zijn ontworpen door de makers van het populaire drankje. Dit om hun drankje goed tot zijn recht te laten komen. Het glas heeft de vorm van een zandloper en bevat ribbels aan de buitenkant van het glas. Deze ribbels zijn in het glas verwerkt om de handzaamheid van het glas ten goede te komen.

Borrelglas

Het borrelglas is er in veel soorten en maten. Zoals de naam als doet vermoeden worden de glazen gebruikt om een neutje, ofwel borrel, uit te drinken. De borrelglazen in Nederland hebben een vaste inhoudsmaat van 35cc. De glazen zijn bedoelt voor dranken met een alcoholpercentage van ongeveer 40%. Door zijn kleine maat en het gebruik van hoog alcoholische dranken worden de glazen ook wel shotglazen genoemd.

drinkglazen-marvins-maatwerk

Drinkglazen met uw logo of tekst

Bij Marvin’s Maatwerk vindt u al het glaswerk dat u nodig heeft voor uw hotel, restaurant of café. Uiteraard wilt u als horecaondernemer ervoor zorgen dat uw tafels er aantrekkelijk uitzien.  Passende glazen zijn daarbij erg van belang. In het bovenstaande stuk vertelde ik al wat meer over de verschillende soorten glazen die wij aanbieden en hun functie.

Daarbij kunnen wij deze glazen ook nog eens voorzien van personalisatie middels een gravure. Hoe tof is het om drinkglazen op tafel te hebben staan met uw eigen logo of tekst hierop gegraveerd? Iedere keer dat wij het zien, worden wij er in ieder geval erg blij van. Buiten dat is het natuurlijk ook een stukje promotie. Social media wordt steeds belangrijker. Overal waar we komen maken we foto’s en delen deze met elkaar. De kans is dus groot dat gasten foto’s van jouw zaak of producten zullen maken en dit met hun vrienden zullen delen. Wat betekent… Gratis promotie!

Meer informatie

Uiteraard hoop ik dat u na het lezen van dit stuk een beter beeld hebt gekregen van de mogelijkheden omtrent onze drinkglazen. Mocht u toch op zoek zijn naar meer informatie neem dan gerust een kijkje op onze ‘Drinkglazen pagina'. Of heeft u een andere vraag, neem dan contact met ons op!

Wist u trouwens al dat wij van Marvin’s Maatwerk ook bestek, menumappen en serveerplanken graveren? Wij laten u graag zien wat wij hierin voor u kunnen betekenen. Maak een afspraak en kom langs bij onze werkplaats.