Presentatieplanken: wat zijn het nou precies?

Waar zie je het tegenwoordig niet? Een theeplank of een koffieplank. Als u een bakje koffie of thee gaat drinken bij een horecagelegenheid om de hoek, is de kans groot dat u deze gepresenteerd krijgt op een presentatieplank. De planken worden steeds populairder door de handigheid van het product: je kan verschillende koffie- of theesoorten kwijt op de plank, suiker en melk (of zelfs een glaasje water) en buiten dat ziet het er natuurlijk super leuk uit voor de gast. Maar niet alleen voor koffie- en thee bestaan er presentatieplanken. De planken zijn er in veel soorten en maten.

Wat is een presentatieplank?

De naam zegt het al: “presentatie-plank”. De planken zijn bedoeld om producten te presenteren. Het kan zo zijn dat een product van zichzelf niet heel aantrekkelijk is, maar door deze op een plank te presenteren ziet het er een stuk beter uit. Buiten dat het er goed uit ziet kan een presentatieplank ook handig zijn voor proeverijen. Neem bijvoorbeeld een high wine of high beer. Vaak worden deze proeverijen opgediend op een houten plank. Niet alleen omdat het er representatief uit ziet, maar dus ook voor de handigheid van het verplaatsen van meerdere producten in een keer.

presentatieplank-thee

Soorten presentatieplanken

Presentatieplanken zijn er in veel soorten en maten. Als ik deze allemaal uit moet gaan lichten ben ik morgen nog bezig, dus heb ik er vier voor u uitgekozen:

Theeplank

De theeplank is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Het ‘thee-momentje’ van de dag wordt door steeds meer mensen gewaardeerd. De theeplank wordt de laatste jaren dan ook steeds meer gezien als designerstuk. Het geeft een overzichtelijke weergave van alle smaken die jouw plank te bieden heeft.

Koffieplank

Een lekker bakje koffie met een gebakje, suiker, melk en een extra glas water. Hoe mooi zou het zijn als u dit allemaal te gelijk bij de gast kan presenteren. In plaats van een simpel kopje op een schotel, is er nu de koffieplank. Door deze plank krijgt de presentatie van het bakje koffie een upgrade.

Bier-/wijnplank

Een aantal nieuwe biertjes of wijntjes proeven met wat lekkere kaas en worst ernaast: de perfecte combinatie voor een bier- of wijnplank. De bier-/wijnplank is een presentatieplank die uitermate geschikt is voor een high beer of high wine. Het handige aan de plank is dat deze uitgerust kan worden met een krijtbord. Hierdoor kunt u bij elk glas het soort wijn of bier noteren.

 

Leveranciers die wij reeds blij mochten maken

Marvin’s Horeca-maatwerk is leverancier van veel verschillende horeca-maatwerkproducten. De proefplank is één van de meest populaire en hierdoor hardloper onder de planken. Om u een goed beeld te geven van alle mogelijkheden bij Marvin’s Horeca-maatwerk hebben wij een aantal van onze afgeronde projecten op een rijtje gezet.

Mövenpick Hotels

Voor Mövenpick Hotels hebben wij op-maat-gemaakte koffie- en theeplanken geproduceerd. De eikenhouten planken zijn geleverd met inkepingen voor koffie- en theeaccesoires en zijn compact te presenteren op elke hotelkamer. 

Presentatieplank-koffie-taart

TLANT

In samenwerking met TLANT hebben wij presentatieplanken geproduceerd voor haar jam-collectie. Zij hebben gekozen voor de plank met boomschors. Een plank met een erg robuust uiterlijk en daarom goed voor natuurlijke producten of een stoer drankje, zoals een hoger biertje. De plank is voorzien van inkepingen voor jampotten en presentatiekaartjes; en een rustieke branddruk van het TLANT logo en haar USP’s. De planken worden gebruikt voor de presentatie van jampotten op het ontbijtbuffet van hotels, vergadercentra en meer.

Serveerplank-jampotten

Meer informatie

Uiteraard hoop ik dat u na het lezen van dit stuk een beter beeld hebt gekregen van de mogelijkheden omtrent onze serveerplanken. Mocht u toch op zoek zijn naar meer informatie neem dan gerust een kijkje op onze presentatieplankenpagina. Of heeft u een andere vraag, neem dan contact met ons op!

Wist u trouwens al dat wij van Marvin’s Horecamaatwerk ook bestek, menumappen en glaswerk graveren? Wij laten u graag zien wat wij hierin voor u kunnen betekenen. Maak een afspraak en kom langs bij onze werkplaats.