Olijfhouten serveerplanken: alle ins en outs

Olijfhouten serveerplanken: perfect om bourgondische steak gerechten op te serveren. Deze plank wordt gemaakt van één van de hardste houtsoorten ter wereld. Hierdoor zal de plank niet snel beschadigen mocht u besluiten er op te gaan snijden. Bovendien zullen er niet snel etensresten of bacteriën in de plank trekken, dit komt doordat deze houtsoort oliehoudend is. Maar waar komt deze geweldige houtsoort eigenlijk vandaan?

De oorsprong van olijfhout

De olijf is afkomstig uit Klein-Azië en verspreidde zich zesduizend jaar geleden vanuit Palestina, Syrië en Iran naar de rest van het Middellands-Zeegebied. Het is één van de oudste, bekende gecultiveerde bomen in de wereld. Zo oud zelfs, dat de boom al gekweekt werd voordat de geschreven taal was uitgevonden. Duizenden jaren lang wordt de boom in de literaturen van de landen rond het Middellands-Zeegebied genoemd, zoals de Griekse Mythologie en Tenach. Volgens de Griekse mythologie schonk Pallas Athene in haar wijsheid een olijfboom aan de stad Athene. Nog steeds staat er daarom een olijfboom op de Akropolis. Rond 600 voor Christus verspreidde de teelt van olijfbomen zich naar Griekenland, Italië, Noord-Afrika en andere mediterrane landen. Landen als Australië, Mexico, China, Florida en Brazilië zullen later ook volgen.

olijfboom-athene

Een olijfhouten serveerplank… wat heb ik daaraan?

Olijfhout is één van de hardste houtsoorten ter wereld. Dit zorgt er voor dat de plank niet snel zal beschadigen (ook niet als u besluit op de plank te gaan snijden). Bovendien zijn de planken erg duurzaam. Bij de productie van de planken zijn de tekeningen en de vorm van de olijfboom behouden gebleven, hierdoor is iedere plank uniek. Omdat Olijfhout oliehoudend hout is zullen etensresten en bacteriën minder snel in het hout trekken.

Waar gebruik ik een olijfhouten serveerplank voor?

Olijfhouten serveerplanken vallen over het algemeen goed in de smaak. Door het robuuste donkerbruine uiterlijk zijn de planken voor veel verschillende etenswaren geschikt. Neem het broodplankje, hoe tof is het als iedere broodplank uniek is? Of wat dacht u van een olijfhouten kaasplankje? Een malse steak die perfect past bij het robuuste uiterlijk van de plank? Zomaar wat voorbeelden van waar de olijfhouten serveerplanken goed bij staan.

olijfhouten-borrelplank

Olijfhouten serveerplanken van Marvin’s Horeca-maatwerk

Marvin’s Horeca-maatwerk is leverancier van veel verschillende horeca-maatwerkproducten. De olijfhouten plank is één van onze mooiste en hierdoor hardloper onder de planken. Bovendien is er de keuze om te gaan voor een plank met of zonder een handvat. Laat me u wat meer vertellen over deze twee producten.

Olijfhouten plank handvat

De olijfhouten serveerplank met handvat dient, zoals ik eerder ook al zei, perfect als steakplank. Door het handvat is deze gemakkelijk op te pakken en te verplaatsen. Bij Marvin’s Horeca-maatwerk is het bovendien mogelijk om planken op maat te laten maken. Wij kunnen uw plank voorzien van een sapgeul en desgewenst zelfs van een gravering of branding. De planken zijn beschikbaar in de volgende maten: 45, 50 en 55 centimeter.

Olijfhouten plank ovaal

De ovale planken beschikken niet over een handvat, maar wel over een sapgeul. Buiten dat de ovale olijfhouten plank geen handvet heeft is deze nagenoeg hetzelfde als de plank met handvat. Het hout is net zo stevig, uniek en robuust als de ander. Ook deze plank kan van personalisatie worden voorzien en is beschikbaar in de maten: 35, 40, 45 en 50 centimeter.

 

Meer informatie

Uiteraard hoop ik dat u na het lezen van dit stuk een beter beeld hebt gekregen van de olijfhouten serveerplanken. Mocht u toch op zoek zijn naar meer informatie neem dan gerust een kijkje op onze olijfhouten serveerplanken pagina. Of heeft u een andere vraag, neem dan contact met ons op!

Wist u trouwens al dat wij van Marvin’s Horecamaatwerk ook bestek, menumappen en glaswerk graveren? Wij laten u graag zien wat wij hierin voor u kunnen betekenen. Maak een afspraak en kom langs bij onze werkplaats.