Houten Serveerplanken Kopen | Marvin's Blog

Het blijft lastig: welke serveerplank gaat u aanschaffen? Is de vorm van een plank voor u het meest relevant of toch het formaat? Kiest u een serveerplank met schors of liever zonder? Of moet het sterk hout zijn, omdat u van plan bent er op te snijden? In deze blog zal ik u helpen met het maken van uw keuze. 

houten serveerplank kopen

Wat voor serveerplank wilt u hebben? 

Voordat u kiest voor een vorm of formaat van een horecaplank moet u eerst nadenken over de vraag: hoe ga ik de plank gebruiken? Denk hier goed over na. U wilt immers niet dat u na twee maanden weer nieuwe planken moet bestellen, omdat de oude versneden zijn.

  • Kiest u er voor om uw gerecht te snijden op de plank, dan kunt u het beste gaan voor een sterke plank zoals een olijfhouten plank. Er zijn echter ook planken van rozenhout hout waarop goed gesneden kan worden. Het hoofddoel van deze planken is dus niet om gebruikt te worden als snijplank, maar als serveerplank.
  • Is het voor uw gerecht niet nodig om te snijden op de plank, dan hebben we de tapasplanken. Deze planken zijn van net wat zachter hout. Uiteraard kan er wel op de plank gesneden worden, maar we raden aan dit niet te doen. De tapasplanken zijn in verschillende houtsoorten verkrijgbaar, namelijk: beukenhout, walnoothout en elzenhout.

serveerplank kopen

Verschillende vormen en maten

Nu u hebt bepaald waarvoor u de plank gaat gebruiken, kunnen we ons gaan concentreren op het formaat en de vorm. We hebben planken in veel verschillende formaten en vormen. Rond of rechthoekig, 30 x 20 of toch 70 x 20, bij Marvin’s Horecamaatwerk is het allemaal mogelijk!

  1. We beginnen bij de ronde plank. Te gebruiken om bijvoorbeeld pizza’s of kaas op te serveren. De ronde plank is zowel met als zonder handvat verkrijgbaar. Het handvat kan erg van pas kan komen tijdens het uitserveren of uithalen van de gerechten.
  2. Als tweede hebben we de rechthoekige plank met handvat. Deze plank is het populairste product onder onze afnemers. We hebben grote en kleine rechthoekige planken. Waar de grote vooral worden gebruikt voor sharing dishes, worden de kleine vooral gebruikt voor gerechten als burger, sandwich en charcuterie.
  3. Ook hebben we planken met schors. Deze planken zijn schuin afgesneden boomstammen met een robuust uiterlijk. Evenals de ronde planken zijn deze verkrijgbaar met en zonder handvat. Het product is een erg uniek en zeer geschikt om te gebruiken als tapasplank.
  4. Als laatste maar zeker niet de minste hebben we nog de planken met een vrije vorm. Deze planken hebben door het hout waarvan ze gemaakt zijn (namelijk: rozenhout en olijfhout) een erg robuust uiterlijk. Hierdoor zijn de planken uitermate geschikt voor stevige gerechten zoals een steak.

houten serveerplank

Meer informatie

We hopen natuurlijk dat u na het lezen van dit blog precies weet welke horecaplank het meest geschikt is voor uw gerecht. Mocht u toch meer informatie over de planken willen, bijvoorbeeld over het formaat van een plank of hoe de planken eruit zien. Kijk dan vooral even rond op de website. Neem contact op als wij u verder kunnen helpen.