Bierglazen Personaliseren? | Marvin’s Blog

Bierglazen zijn op z’n minst zo belangrijk als de bieren die u uitkiest om te drinken. Om optimaal van uw bier te kunnen genieten moet u uit het juiste glas drinken. Het bierglas heeft namelijk erg veel invloed op de smaak en geur. Maar welk glas hoort bij uw favoriet?

De geschiedenis

Er is lang gezocht naar het beste object (en materiaal) om bier uit te drinken. Mokken werden gemaakt van hout, zandsteen, aardewerk, tin en nog veel meer andere materialen. Tot uiteindelijk glasblazen werd ontdekt. Pas toen bleek dat de vorm van het bierglas per biersoort een groot verschil maakt. Er zijn op de dag van vandaag veel verschillende bierglazen te onderscheiden.

We hebben een aantal van onze bierglazen op een rijtje gezet.

Fluitje

Fluitjes zijn typisch Nederlandse glazen.

  • De glazen zijn langwerpig, recht en smal, waardoor de schuimkraag langer standhoudt. Het voordeel hiervan is dat uw bier beschermt wordt tegen zuurstof. In theorie gaat het oxidatie tegen, maar uit de praktijk blijkt vaak dat de kleine bierglazen leeg zijn voordat zuurstof echt een rol gaat spelen.
  • Dit glas, waarvan de originele naam als volgt luidt: buisje, pijpje of piepke, is perfect voor een Pilsener of een Lager en heeft een inhoud van 19cl.

Bierglas fluitje

Vaasje

Het Vaasje, ook wel een Amsterdammetje genoemd. Is een taps toelopend glas dat gemakkelijker vasthoudt dan een fluitje.

  • Het glas ziet er nagenoeg hetzelfde uit als een shaker, een glas dat in Amerika veel gebruikt wordt en dezelfde vorm heeft als een glas waarmee een cocktail wordt geschud.
  • In dit glas past 34cl bier. Het Amsterdammetje, dat in Vlaanderen het boerke wordt genoemd, wordt vaak gebruikt voor een Pilsener en andere alcoholische dranken met een laag alcoholpercentage.

 

Bierglas vaasje

Budgetline

Bierglazen met een inhoud van 22cl uit de budgetline serie.

  • De glazen zijn gemaakt van hardglas en staan bekend om het feit dat ze gemakkelijk te stapelen zijn.
  • Bovendien zijn deze glazen vaatwasserbestendig. Het glas is perfect voor een Pilsener.

Bierglas budgetline

Personaliseren van bierglazen

Speciaal voor alle horecaondernemers kunnen we bij Marvin’s Horecamaatwerk glazen personaliseren.

  • Dit doen we door middel van graveren. Door uw bierglazen te graveren geeft u het glas een chique uitstraling en kan het voor meer naamsbekendheid van uw onderneming zorgen.

glazen graveren

Meer informatie

Uiteraard hoop ik dat u na het lezen van dit stuk een beter beeld hebt gekregen van onze collectie bierglazen. Mocht u toch op zoek zijn naar meer informatie neem dan gerust een kijkje op onze bierglazenpagina. Of heeft u een andere vraag, neem dan contact met ons op!

Wist u trouwens al dat we bij Marvin’s Horecamaatwerk ook bestek, serveerplanken en menumappen graveren? We laten u graag zien wat we hierin voor u kunnen betekenen. Maak een afspraak en kom langs bij onze werkplaats.

graveermachine marvins